sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Maapähkinä konvehteja

Teimme tuossa torstaina itse tehtyjä maapähkinä konvehteja. Olivat kyllä hyviä. Ja perjantaina päällystelin siskoni synttäri kakkua sokerimassalla. 

Mitään ihmeellisempää ei ole tällä viikolla tapahtunut paitsi siskoni 14 vuotis synttärit. 
Hampurilaisia olemme tehneet äitin kanssa paljon ja ilen syönyt niitä myös paljon ;) 

Pahoittelen kuvien hieman huonoa laatua kun käsi ei tahtonut pysyä paikkallaan ja pihinä kun en suostu ostamaan kameranjalkaa.
  

                    Maapähkinä konvehdit
                 Tarvitset:
  • Muutama levy talous suklaata.
  •  Sileää maapähkinä tahnaa tai rouhittuja maapähkinöitä (voi korvata esim. hillolla)
  • Pieniä muffini vuokia
  • pullasuti tai elintarvike käyttöön tarkoitettu pensseli. ( eli ihan uusi ja puhdas)
  1.   Sulata suklaa vesihauteessa.
  2.  Noin 1/4 sulatettua suklaata vuoan pohjalle ja pullasudilla tai täysin puhtaalla pensselillä leviteään suklaa vuoan reunoihin. 
  3. Nosta vuokaa valoa vasten , jos valo tulee jostain kohti läpi sivele tähän kohtaan lisää suklaata.  
  4. Laita suklaa kupit jääkaappiin jähmettymään. Ota ulos sitten kun suklaa on kokonaan jähmettynyt (eli noin 5 min tai enempi)
  5. Pursota maapähnitahna/laita pähkinä rouhe tai korvike suklaakuppiin. ÄLÄ ota muffini vuokaa pois ympäriltä vielä
  6. Sulata loput suklaat ja "sulje kansi" eli laita sulaa suklaata loppu kuppi täyteen ja vedä pinta tasaiseksi lusikalla tai kakkulapiolla. Tee sama toimen pide lopuille suklaakupeille.
  7. Laita takaisin jääkaappiin ja anna olla noin 10 min. mielellään pidempää. 
  8. Konvehtien jähmetyttyä voi ottaa muffini vuon pois ympäriltä. Säilytä jääkaapissa jotta ei sula.
  9. yli jäämä suklaan voi käyttää muihin herkkuihin.

välivaihe 5. Jätä noin puoli senttiä suklaalle.
Leave room for chocolate 


Valmiit konvehdit.
Beanutbutter cups finished


Suklaa katon voi tehdä eri suklaasta kuin itse kupin.

Oikella olevalla konvehdilla on muffini vuoka yhä. 

Osalla ei ole suklaa päällystä koska suklaa loppui.





 Hi! We made beanut butter cups by ourselves. It was really good. I allso made my sister's bithday cake. 


          Beanutbutter cups
                 You need:
  • Chocolate
  •  Beanutbutter. (can be replaced by jelly)
  • Tiny cupcake cups
  • Tiny brush (and it has to be clean, just for baking)
  1.  Melt the chocolate in a pot.
  2.  Pour little amout of chocolate in the cup. Brush the chocolate in the cup so that the cup is covered in chocolate (only inside)
  3. Lift the cup against liht. If liht shows of somewhere brush more chocolate in the cup.
  4. Put the choco cups in freezer for 5 minits. So the choco can set.
  5. Pour the beanutbutter in the choco cups that have set. Leave some room for the chocolate "roof".
  6. Melt the rest of the chocolate and make the "roof" to the cups.
  7. Put cups in the feezer and let set for 10 minits
  8. After the cups have set, then take of the paper cup.

I decided to translate this recepie to english becouse it is very popular. Now you can make beanutbutter cups at home. 




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti