Mitään ihmeellisempää ei ole tällä viikolla tapahtunut paitsi siskoni 14 vuotis synttärit.
Hampurilaisia olemme tehneet äitin kanssa paljon ja ilen syönyt niitä myös paljon ;)
Pahoittelen kuvien hieman huonoa laatua kun käsi ei tahtonut pysyä paikkallaan ja pihinä kun en suostu ostamaan kameranjalkaa.
Maapähkinä konvehdit
Tarvitset:
- Muutama levy talous suklaata.
- Sileää maapähkinä tahnaa tai rouhittuja maapähkinöitä (voi korvata esim. hillolla)
- Pieniä muffini vuokia
- pullasuti tai elintarvike käyttöön tarkoitettu pensseli. ( eli ihan uusi ja puhdas)
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Noin 1/4 sulatettua suklaata vuoan pohjalle ja pullasudilla tai täysin puhtaalla pensselillä leviteään suklaa vuoan reunoihin.
- Nosta vuokaa valoa vasten , jos valo tulee jostain kohti läpi sivele tähän kohtaan lisää suklaata.
- Laita suklaa kupit jääkaappiin jähmettymään. Ota ulos sitten kun suklaa on kokonaan jähmettynyt (eli noin 5 min tai enempi)
- Pursota maapähnitahna/laita pähkinä rouhe tai korvike suklaakuppiin. ÄLÄ ota muffini vuokaa pois ympäriltä vielä
- Sulata loput suklaat ja "sulje kansi" eli laita sulaa suklaata loppu kuppi täyteen ja vedä pinta tasaiseksi lusikalla tai kakkulapiolla. Tee sama toimen pide lopuille suklaakupeille.
- Laita takaisin jääkaappiin ja anna olla noin 10 min. mielellään pidempää.
- Konvehtien jähmetyttyä voi ottaa muffini vuon pois ympäriltä. Säilytä jääkaapissa jotta ei sula.
- yli jäämä suklaan voi käyttää muihin herkkuihin.
välivaihe 5. Jätä noin puoli senttiä suklaalle. Leave room for chocolate |
Valmiit konvehdit. Beanutbutter cups finished |
Suklaa katon voi tehdä eri suklaasta kuin itse kupin. |
Oikella olevalla konvehdilla on muffini vuoka yhä. |
Osalla ei ole suklaa päällystä koska suklaa loppui. |
Hi! We made beanut butter cups by ourselves. It was really good. I allso made my sister's bithday cake.
Beanutbutter cups
You need:
- Chocolate
- Beanutbutter. (can be replaced by jelly)
- Tiny cupcake cups
- Tiny brush (and it has to be clean, just for baking)
- Melt the chocolate in a pot.
- Pour little amout of chocolate in the cup. Brush the chocolate in the cup so that the cup is covered in chocolate (only inside)
- Lift the cup against liht. If liht shows of somewhere brush more chocolate in the cup.
- Put the choco cups in freezer for 5 minits. So the choco can set.
- Pour the beanutbutter in the choco cups that have set. Leave some room for the chocolate "roof".
- Melt the rest of the chocolate and make the "roof" to the cups.
- Put cups in the feezer and let set for 10 minits
- After the cups have set, then take of the paper cup.
I decided to translate this recepie to english becouse it is very popular. Now you can make beanutbutter cups at home.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti