tiistai 7. tammikuuta 2014

Pipareita ja henkiin heräämistä

Hei taas, Pahoittelen blogin kuolemista. Olen nyt ollut kotona ja leiponut. Jouluna söimme karkki päälysteisen pipari talomme. Ei kyllä ollut mikään halpa tempaus kun miettii kaikkia karkkeja joita on ostanut tätä varten. Mutta tässä se on. P.s lopussa on paparitaikinan ohje kotia.



   Nyt vähän kuvia. Tässä on meidän piparkakku talo.
Talo ja pikku pipari ukot ennen karkki päällystä.

Talo karkkipäällyksellä.
 päällystimme pipari talon erillaisilla karkeilla. Etupääty on omar-karkeilla, katto pihlaja-karkeilla ja tomusokerilla päällystetty.

Toinen sivuseinä on lakumato-karkeilla ja pääty kovilla mansikka-karkeilla päällystetty. Yksi sivu jätettiin pipariksi. 

Piparit teimme kotitekoisesti itse. Itse tehty taikina on omasta mielestäni helpompaa käsitellä ja maukkaampaa. 


                                   Piparkakut (ohje)
                    Tarvittavat ainekset: 
  •      2 dl siirappia
  •      2 dl sokeria
  •      300g voita
  •      1 pss piparkukku mauste tai
                        1 rkl kanelia
                        1 tl  inkivääriä
                        1 tl  pomeranssin kuorta
                        1 tl neilikkaa
                        2 tl kardemummaa
  •      2  kananmunaa
  •      2-3 tl ruokasoodaa
  •      1 dl suklaakermaa
  •      11-12 dl vehnäjauhoja
  
  1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja voi. Sulata. !HUOM! ei saa kiehua!
  2.  Lisää mausteet, kananmunat ja kerma. Ota kattila liedeltä. 
  3. Lisää jauhot ja ruokasooda. 
  4. Ota taikina kattilasta ja kelmuta tiiviiksi paketiksi. 
  5. Laita taikina "paketti" pakkaseen tai jääkaappiin vähintään 4 tunniksi mielellään yön yli. 




Tässä ohje jolla tekin voitte tehdä hyviä pipareita itse kotona :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti