tiistai 21. tammikuuta 2014

Suklaa ganache ja lisää suklaata

Hei taas, Tänään tein suklaa ganachea ja pipareita suklaamousse täytteellä niinkuin täyte keksejä. 


en ole postannut sitten viime viikon vaikka tässä onkin ollut aihetta postata mutta jos tottapuhutaan en vain jaksanut raahautua koneelle kirjoittamaan. Aikani on hevosten ja leipomusten lisäksi mennyt joogaa ja pilatekseen. 

Mutta nyt asiaan eli suklaa ganacheen.

Suklaa ganache on kaadettu kakun päälle.
                            Suklaa ganache
              Tarvitset: 
  • n. 250 g suklaata
  • n. 30 g voita huoneenlämpöisenä
  • n. 2 dl kuohukermaa
  1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi sahalaitaisella veitsellä tai kokkiveitsellä kulmista kohti keskustaa.
  2. Laita kuohukerma pieneen kattilaan ja kiehauta mutta ÄLÄ anna sen kiehua pitkään.
  3. Kaada kuuma kuohukerma rouhitun suklaan päälle joka on kuumuutta kestävässä kulhossa.
  4. Anna kerman sulattaa suklaata noin minuutin ajan. Älä vatkaa vielä.
  5. Kun minuutti on kulunut vatkaa kerma-suklaa seos tasaiseksi.
  6. Lisää huoneenlämpöinen voi
  7. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.



Sitten myös niitä täyte keksi pipareita. Nam :3  Piparit voi tehdä itse tai ostaa valmis taikinaa. Ja suklaa moussen saa tehtyä helpoiten suklaakermasta jonka vain vaahdottaa kermavaahdoksi. Meillä kun sattui olemaan suklaakermaa kaapissa niin hyötykäytettiin sekin. 
Sitten kuvia.


pieniä pipari kuppeja joiden sisällä on suklaa moussea.

Mini piparihirvi.
  

Vähän muutakin kuin leipomuksiakin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti