torstai 23. tammikuuta 2014

Kakku tilaus

Eilen yksi naapureistani tilasi minulta nimipäivä kakun. Yritin kysellä minkälaista asiakas haluaisi mutta hän antoi minulle täysin vapaat kädet ja aika rajana että kakku olisi valmis tänään. No, tänään kakun sain valmiiksi ja tuli hieno vaikka itse sanonkin. 

 Tein asiakkaalle pipari muotin avulla kakku akan :D koristelin naisen sokeri massalla niin että sillä oli raidallinen hame ja rusetti ja valkea paita.

ilman rusettia



 Kuivatin sokerimassa rusetin kahden kynän avulla ilmavaksi.
Rusetin kanssa




Tässä on edellisen kerran suklaa ganeche kakku läpi leikattuna ja välissä näkyvä tumma raita on myös suklaa ganachea. 






  Teimme tuossa eilen suklaasta tikkareita ilman tikkuja koska ei ollut niitä just sillo. Olimme äitin kanssa ostanut tuon muovisen muotin tiimarin alesta ja ekaa kertaa kokeilimme. Viisi täytimme punaisella elintarvike värillä värjätyllä valkosuklaalla ja kolme pelkällä valkosuklaalla. Yksi yksinäinen jäi ilman kun suklaata ei riittänyt ja yhteen tungettiin väkipakolla keltaista sokeri massaa.

 Annoimme suklaiden jähmettyä ja kokeiltiin saada ne nätisti ulos mutta kuinkas kävikään? Punaiset irtosivat helposti mutta valkoisia ei saatu sitten millään ulos. Ei sitten millään. Kokeilimme kuumaa vettä ja käsi voimia, sulattamista ja jopa vasaraakin kokeilimme. Mutta valkoiset ei tahtoneet tulla ulos. 
Loppujen lopuksi joiduimme syömään ne lusikassa suoraan muotista kun muuten emme saaneet niitä ulos. ;D


suklaat muotissa

Punaiset joulupukit irtosivat nätisti.



 Sitten myös tietysti heppailuja ;) kun blogin nimikin on hevosia ja herkkuja. Sain idean tähän piirrokseen keskellä yötä niinkuin useimpiin taideteoksiini. Mikä vähän ärsyttää sillä sillon tulee polte päästä siirtämään idea paperille mutta haluisi samalla nukkua. 
No, idea säilyi mielessä aamuun asti, onneksi. 
Aloitin heti aamusta piirtämään ja hahmottelemaan ideaani. 

Tässä on siis lempi ponini, Dooris. Ravailemassa pakkasessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti