keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Mokkapalat/ Brownies

Eilen löysin mokkapala ohjeen ja tottakai sitä oli pakko kokeilla. Yleensä kun teen mokkapaloja niin joko pohja tai päällys menee pieleen tai molemmat. 

Pikaisen kaupassa käynnin jälkeen yritin lukea ohjetta oikein ja vielä seuratakkin sitä. (vaikeaa! ainakin mulle)


                                                  Huomatkaa sydän. Notice the heart shape.

                                               Mokkapalat
                           Tarvitset:

  • 200 g margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 dl jauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta.
  • (1,5 dl maitoa)
                         Kuorrute:
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 75 g margariinia
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  1. Sulata margariini ja anna jäähtyä. 
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Sekoita kuiva aineet keskenään.
  4. Kaada ne vaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa.
  5. Levitä taikinä pellille joka pn vuorattu leivinpaperille.
  6. Paista 200 asteessa 18 - 20 minuuttia.
  7. Nosta pelti 5 min. jäähtymään.
  8. Sekoita kuorutteen ainekset kattilassa ja lämmitä sitä kunnes voi on sulanut.
  9. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
  10. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

    Tällä ohjeella sain aika hyvää mokkapalaa. Pohja sekä päällys onnistui hyvin. Ainoastaan jäi hieman lättänäksi, mikä varmaan johtui pienestä määrästä maitoa. Taikina oli todella hyvän tuntuista ennen kuin laitoin maidon sinne.




                                                              In English

I made yesterday brownies Finnish way. These are a bit drier than chocolate brownies.

                                                            Brownies
                               You need:
  • 200 g of margarine
  • 4 eggs
  • 2,5 dl of sugar
  • 4 dl of flour
  • 4 tablespoons of cacao powder
  • 2 teespoons of baking powder
  • 1,5 dl of milk
                               Topping:
  • 4 tablespoons of strong coffee
  • 75g of margarine
  • 5 dl  of icing sugar
  • 2 tablespoons of cacao powder

  1. Melt the margarine and let it cool down.
  2. Mix the eggs and sugar.
  3. Mix dry ingredient in a bowl. 
  4. Mix carefully with eggs + sugar mix and margarine and milk.
  5. Pour the batter on a baking pan that has a baking paper on it.
  6. Bake in the oven in 200 degrees for 18 - 20 minits.
  7. The pan out and let it cool for 5 minits.
  8. Mix the icing ingredients in a pot. Heat up so the margarine melts.
  9. Pour the icing on the base that has cooled down.
  10. Let it cool and cut into pieces. 
Hope you like brownies Finnish way. Atleast i do. You can sprinkle some nonpareils on the brownies. 
                                                        
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti