sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Tuulihattuja

Teimme tuossa muutama päivä sitten äitin kanssa tuulihattuja. Ja vielä ihan ensimmäistä kertaa. Yleensä ,kun teemme jotain makeaa niin kerkeämme maistella ihan riittämiin leipoessa, mutta tuulihattuja tehdessä niiden piti olla aika pitkään uunissa niin kerkesi makean himo tulla taas kylään. Olivat kyllä tuulihatut hyviä. Niitä tehdessä ajattelin että mitähän tästäkin tulee, mutta ihan syötäväähän se oli. 


                              Tuulihatut
             Tarvitset:
  • 100g voita
  • 3 dl vettä
  • n. 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa. (mielellään suuria)
               Täyte:
  • 1/2 annosta vanilja kiisseliä
  • 2 1/2 dl kuohukermaa.

  1.  Kiehauta voi ja vesi.
  2. Kaada joukkoon jauhot
  3. Paahda massaa hellalla, kunnes se on kiiltävää ja tasaista. Eli reilu 5 min.
  4. Anna massan jäähtyä välillä sekoitellen.
  5. Lisää joukkoon kananmunat yksikerrallaan, mielellään yleiskoneella vatkaten.
  6. Vatkaa kevyesti, kunnes seos on tasaista.
  7. Pursota leivinpaperille haluamasi kokoisia ja mallisia tuulihattuja.
  8. Paista 200 - 210 asteessa noin 20-25 minuuttia riippuen tuulihattujen koosta.

              Täyteen valmistus:
  1. Vaahdota kerma 
  2. Sekoita joukkoon kylmä vanilja kiisseli.
  3. Pursota täyte valmiiden, halkaistujen tuulihattujen väliin.

välivaihe 1.

välivaihe 3.

välivaihe 7.

valmiit :)




                                                  Under this pic ^  i explain in english, so foreigners can understand what i'm speaking. 
In this post i introduest Puffs to you. We (me and my mom) made puffs for the first time. 

                                  Puffs 
                    You need:
  •  100g butter
  •  3 dl water
  • about 2,5 dl flour
  •  3 big eggs
                 Filling:
  • 1/2 dose of vanilla pudding.
  • 2 ,1/2 dl cream

  1.  Boil the water with butter in a pot.
  2. Pour in the flour.
  3. Mix. Let the mass "roast" in the pot for about 5 min.
  4. Let the mass cool down.
  5. Put in the eggs one by one. While mixing.
  6. Mix lightly.
  7. Extrude the mass on a baking paper in shape like button as big you want.
  8. Bake in 200 - 210 degrees for about 20- 25 min.


        Making the filling:
  1. Whisk the cream.
  2. Mix with the vanilla pudding.
  3. Pour the filling in the puffs.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti